Συμμετοχή ΠΑΣΥΕΚΚ στη Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17 Οκτωβρίου 2014, η 4η Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών την οποία διοργάνωσε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn εκπροσώπησε ως Βασικός Βουλευτής η κα Νατάσα-Ρεβέκκα Θεοδοσίου Βοηθός Γραμματέας του Συνδέσμου.

Το Υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά την 4η  Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών είχε θέμα τη «Χάραξη στρατηγικής για επιβίωση των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ σε συνθήκες συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης».

Στη Σύνοδο έλαβαν μέρος 56 εκπρόσωποι των διαφόρων τομέων δραστηριότητας των εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίοι είχαν την ιδιότητα του Βουλευτή της Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών. Με την ιδιότητα αυτή είχαν την ευκαιρία να κάνουν προφορικές τοποθετήσεις/παρεμβάσεις στη βάση του Υπομνήματος, στην παρουσία των αρμόδιων αξιωματούχων του κράτους.

Η παρέμβαση η οποία έκανε η κα Νατάσα-Ρεβέκκα Θεοδοσίου εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο ήταν:

«Κύριε πρόεδρε, Αγαπητοί σύνεδροι,

Ένα πρόβλημα που θα ήθελα να θίξω αφορά τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας που είναι ένα κομμάτι πολιτισμού μιας και ο πολισμός είναι πολυδιάστατη έννοια. Χρειαζόμαστε την στήριξη της πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως το Υπ. Υγείας, Υπ. Παιδείας, Υπ. Εργασίας κ.α. για τον τερματισμό των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και πόσο μάλλον όταν αυτές είναι μη ορατές.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η ενθάρρυνση των ατόμων με χρόνιες παθήσεις να εγγράφονται στους διάφορους εθελοντικούς συνδέσμους ενισχύοντας και βοηθώντας τους έτσι να επιβιώνουν εν καιρώ κρίσης,  χωρίς τον φόβο του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης».

Τοποθετήσεις έγιναν επίσης από εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Πολιτισμού, Εργασίας, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας, της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας, της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων-Συντονισμού και Ανάπτυξης και της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Παρέμβαση έκανε και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο