Προοπτικές για ποιοτική φροντίδα για ασθενείς με Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Γιάγκου συμμετείχε στο Συνέδριο του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Γαστρεντερολόγων για τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα (ECCO) που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη στις 19-22 Φεβρουαρίου του 2014. Το θέμα του Συνεδρίου αφορούσε τις «Προοπτικές για ποιοτική φροντίδα για ασθενείς με Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου". Στα πλαίσια του Συνεδρίου οργανώθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη με ομιλητές ασθενείς μέλη του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου για τις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου (EFCCA) και γαστρεντερολόγους μέλη του ECCO.

Οι ασθενείς μίλησαν για τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι γιατροί έδωσαν το αισιόδοξο μήνυμα ότι πιο σύγχρονα φάρμακα θα προστεθούν σύντομα στο οπλοστάσιο των γαστρεντερολόγων, από την άλλη όμως αναφέρθηκαν στην αύξηση των νέων περιστατικών και ιδιαίτερα στην εφηβική και παιδική ηλικία. Θεωρούν δεδομένο ότι κάτι στο περιβάλλον, στη διατροφή και στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας, χωρίς όμως να μπορούν να το καθορίσουν, οδηγεί στην εμφάνιση της νόσου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας μαζί με τους Ελλαδίτες εκπροσώπους των αντίστοιχων Συνδέσμων στην Ελλάδα, έδωσαν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη σε Ελλαδίτες δημοσιογράφους.

Μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη έγιναν και τα εγκαίνια έκθεσης τέχνης που διοργάνωσε ο ECCO με θέμα τις χρόνιες παθήσεις όπως είναι η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα.

Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεσθε στο τηλέφωνο του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (τηλ. 70008084).

Πιο κάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το συνέδριο.

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο