Επίσκεψη ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ. στο Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής του Μακάρειο Νοσοκομείου

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.), πραγματοποίησε συνάντηση στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Εκ μέρους του ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ. συμμετείχε στη συνάντηση ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης (Αντιπρόεδρος) και η κα Αθηνά Σπανού (Γραμματειακός Λειτουργός) και εκ μέρους του Παιδιατρικού Κέντρου Ήπατος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής η Δρ Παναγιώτα Πρωτοπαπά (Υπεύθυνη Κέντρου, Ειδικός Παιδίατρος), η Δρ Έλενα Σαββίδου (Παιδογαστρεντερολόγος), η κα Αγγέλα Αγγελή (Νοσηλεύτρια) και η κα Δήμητρα Σόλλα (Γραφέας).

Ο ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ. και το Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, έχουν μια διαχρονική συνεργασία.

Θέματα που συζητήθηκαν είναι:

🔸Πόσα παιδιά με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn εξυπηρετούνται στο Κέντρο

🔸Οι θεραπείες που ακολουθούν

🔸Η διαδικασία ένταξης τους στο κέντρο και η πορεία επίβλεψης τους όπως και η πορεία αποδέσμευσης τους από το Κέντρο και η παραπομπή τους σε Γαστρεντερολόγο ενηλίκων όταν ενηλικιωθούν

🔸Για τον νέο χώρο που φιλοξενεί το Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής τα τελευταία 2,5 χρόνια

🔸Οι δύο γιατροί δέχθηκαν με προθυμία την πρόσκληση μας, για συμμετοχή τους ως ομιλίτριες στις εκδηλώσεις που ο Σύνδεσμος μας διοργανώνει σε Λεμεσό και Λευκωσία, στις 14 και 19 Μαΐου 2022 αντίστοιχα, με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα για τις Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Ευχαριστούμε το Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής για την φιλοξενία τους.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!