Μνημόνιο συνεργασίας Μακάρειου Νοσοκομείου – King’s College Hospital

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και το King’s College Hospital για συνεργασία στους τομείς των ηπατικών και γαστρεντερολογικών παθήσεων, υπογράφηκε σήμερα στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ως σημαντική τη σημερινή την υπογραφή του μνημονίου, το οποίο όπως είπε, θεσμοθετεί πλέον τέτοιου είδους συνεργασίες στο χώρο της υγείας.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι με τη συνεργασία με το King’s College στον τομέα της παιδοηπατολογίας και παιδογαστρεντερολογίας, ανοίγει ο δρόμος ώστε να επεκταθεί άμεσα η συνεργασία και στους ενήλικες. Έγιναν, είπε συζητήσεις και διαφαίνεται ότι μπορεί να επεκταθεί η συνεργασία, ώστε οι γιατροί τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα να αποτελούν μέρος αυτή της πολιτικής.

Από πλευράς του ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής του King’s College Hospital, ανέφερε ότι σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για τη συνεργασία μεταξύ των δύο νοσοκομείων αφού ύστερα από 4 χρόνια δουλειάς του Παιδοηπατολόγου Alastair Baker με το Μακάρειο, γίνεται υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων κάτι που θα διασφαλίσει τη συνεχή και θεσμοθετημένη συνεργασία τους.

Πρόσθεσε ότι η θεσμοθέτηση αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων αναφορικά με την ηπατολογία και την γαστρεντερολογία είναι κλειδί για την ανάπτυξη παροχής σωστών υπηρεσιών που χρειάζονται και αξίζουν τα παιδιά της Κύπρου.

Το Μνημόνιο, υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Διονύσιος Μαυρονικόλας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μακαρείου Νοσοκομείου Πέτρος Μάτσας, και από πλευράς του King’s College Hospital ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής Alastair Baker και ο Ειδικός Παιδοηπατολόγος Babu Vadalayan

 

Πιο κάτω 2 στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Αφήστε ένα Σχόλιο