Πεζοπορία ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου)

Ο Σίμος Κατσούρης, μέλος του Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσου του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.), θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στον Καταρράκτη των Καληδονιών  στις 11 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, και ώρα 9:30 π.μ.) προς όφελος του Συνδέσμου μας εθελοντικά. Μετά την πεζοπορία θα πάμε για γεύμα στο χωριό Όμοδος.

Η πεζοπορία και το γεύμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου) και των εκδηλώσεων μας, για ενίσχυση του Συνδέσμου μας.

Το κόστος ανέρχεται στα 25 ευρώ το άτομο (φαγητό, κρασί και νερό)

***Υποχρεωτική προκράτηση και προπληρωμή

***Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 8 Μαΐου

Η πληρωμή γίνεται στους πιο κάτω λογαριασμούς:

Τράπεζα Κύπρου: 357019576960         

Ελληνική Τράπεζα: 139-01-198343-01

***Στη πληρωμή όπως καταγράψετε το ονοματεπώνυμο σας

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 70008084, Δευτέρα - Παρασκευή 9:30 - 13:30

Πρόγραμμα:

Θα ξεκινήσουμε από το Ψηλό Δέντρο στις Πάνω Πλάτρες (η ώρα 9:30), και θα κατευθυνθούμε δια μέσου του κριού ποταμού στους καταρράκτες των Καληδονιών. Ξεκινάμε από 1200 μέτρα υψόμετρο και έχουμε μια υψομετρική διαφορά γύρω στα 250 μέτρα μέχρι τους καταρράκτες. Επιστρέφουμε πίσω κυκλικά από ένα δασικό δρόμο δια μέσου του δάσους καταλήγοντας στο ψηλό δέντρο από όπου έχουμε κάνει εκκίνηση. Η διάρκεια της πεζοπορίας από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό είναι περίπου 2 ώρες.

Η εκκίνηση της διαδρομής είναι από το σημείο 8 κυκλικά μέχρι το σημείο 11 και πίσω στο σημείο 8 ο τερματισμός.

Οι πεζοπόροι πρέπει να έχουν μαζί τους:

Παπούτσια περπατήματος (hiking shoes)  ή σταθερό κλειστό παπούτσι (να μην γλιστράει)

Τα Hiking sticks (ή βέργα), είναι βοηθητικό

Νερό και κάτι τρόφιμο αν χρειάζεστε

Πετσέτα (αν θέλετε)

Στη συνέχεια, με τα οχήματα μας θα κατευθυνθούμε στο χωριό Όμοδος ξεκινώντας γύρω στις 12:15 (η διαδρομή θα διαρκέσει γύρω στα 40 λεπτά και γύρω στις 1:30 θα είμαστε στη ταβέρνα) και θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε το γεύμα μας στη ταβέρνα "Η Αυλή  του Θεμιστοκλή", όπου θα μας προσφερθεί σαλάτα, ορεκτικά, κεφτέδες με πλιγούρι, σούβλα κοτόπουλο και χοιρινό με πατάτες στο φούρνο, κρασί και νερό.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας.

Ενωμένοι Μπορούμε!