Γεύμα προς τιμήν του γιατρού Dr Babu Vadamalayan (Paediatric Gastroenterologist)  

Την Δευτέρα 21/11/2022 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) μαζί με τον σύνδεσμο Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις Γιώργος Ψαράς, Round Table, πραγματοποίησαν δείπνο προς τιμήν του γιατρού Dr Babu Vadamalayan (Paediatric Gastroenterologist). Στο δείπνο παρευρέθηκαν μαζί με εκπροσώπους των δύο Συνδέσμων η Δρ Παναγιώτα Πρωτοπαπά (Υπεύθυνη του Κέντρου, Ειδικός Παιδίατρος), η Δρ Έλενα Σαββίδου (Παιδογαστρεντερολόγος) και η κα Αγγέλα Αγγελή (Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργός).

Ο Dr Babu Vadamalayan επισκέπτεται τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο την Κύπρο από το King's College Hospital της Αγγλίας και στηρίζει το Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, στο Μακάρειο Νοσοκομείο ΙΙΙ & King's College Hospital της Λευκωσίας. Το κέντρο λειτουργούσε απο το 2012 μέχρι το 2018 στο Κέντρο Υγείας στην Έγκωμη και απο το 2018 μέχρι σήμερα στεγάζεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου προσφέρει καθημερινή ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε παιδιά με ηπατικές και γαστρεντερολογικές παθήσεις. Στο κέντρο παρακολουθούνται γύρω στις 2000 παιδιά με σπάνιες χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ και με γαστρεντερολογικές παθήσεις με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη των γιατρών Δρος Παναγιώτας Πρωτοπαπά και της Δρος Έλενας Σαββίδου.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ. με κάθε ευκαιρία προσφέρει και στηρίζει όσο μπορεί το κέντρο και τις γιατρούς, με σκοπό την συνέχιση της Τεχνικής Συμφωνίας μεταξύ του ΝΑΜ ΙΙΙ και του King's College Hospital του Λονδίνου, μια σημαντική συμφωνία για τα παιδιά αφού πλέον μπορούν να παρακολουθούνται στην Κύπρο.

Ενωμένοι Μπορούμε!