Sunflower lanyard” – Αν δεν μπορείς να δεις την αναπηρία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!


Αν δεν μπορείς να δεις την αναπηρία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει
(Just because you can’t see it, doesn’t mean that it is not there)

Ένα όνειρο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στις 3 Δεκεμβρίου 2021 που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) η Πρόεδρος μας προσέγγισε την κα Θέκλα Γεωργίου PRM & Customer Care Officer προτείνοντας και εξηγώντας το πρότζεκτ με το "Sunflower lanyard" (πράσινη κορδέλα στο λαιμό με τυπωμένα ηλιοτρόπια, όπως φαίνεται στις πιο κάτω φωτογραφίες) το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλα αεροδρόμια παγκόσμια. Έτσι, από τις 03/12/2021 υπαρχει και στα αεροδρόμια της Κύπρου στα Hermes Airports στη Λάρνακα και στην Πάφο. Η υπηρεσία με την κορδέλα με τα ηλιοτρόπια "Sunflower lanyard" θα παρέχει βοήθεια στα άτομα που πάσχουν από κάποια ΑΟΡΑΤΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. Είναι ευκαιρία να μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλες οι Αναπηρίες Ορατές. Τα ταξίδια μας από εδώ και πέρα με την βοήθεια του εκπαιδευμένου προσωπικού των αεροδρομίων ίσως γίνουν ευκολότερα με τις διευκολύνσεις που μπορεί να μας προσφέρει η κορδέλα με τα ηλιοτρόπια.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή του "Sunflower lanyard"  απευθυνθείτε στα τμήματα των αεροδρομίων που παρέχουν βοήθεια για άτομα με Αναπηρίες και μειωμένη κινητικότητα.

Ευχαριστούμε τα αεροδρόμια Cyprus Aeropolis - Larnaka and Pafos Airports Official και την κα Θέκλα Γεωργίου PRM & Customer Care Officer για την κατανόηση και την προθυμία της.
Ενωμένοι Μπορούμε!
 
Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν το Sunflower Lanyard: 
https://hiddendisabilitiesstore.com/insights/post/airports-around-the-world