Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις

80 ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.), ευχαριστεί θερμά την μακαριστή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, για όλα όσα έκανε, μεταξύ άλλων για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις», που ήταν πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ. και τέθηκε με μεγάλη επιτυχία κάτω από την αιγίδα της ΟΣΑΚ (Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου) από το 2016.

Η Υπουργός με μεγάλη προθυμία και κατανόηση μας δέχθηκε στο γραφείο της τον Νοέμβριο του 2015 και άκουσε τις εισηγήσεις μας και τις ανησυχίες μας για τους χρόνιους ασθενείς. Το αποτέλεσμα της αγάπης της για τον συνάνθρωπο ήταν η υλοποίηση του προγράμματος, με οικονομική ενίσχυση των ενδιαφερομένων εργοδοτών. Το πρόγραμμα αυτό το οποίο επαναλαμβάνεται από το 2016, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερο από 300 χρόνιους ασθενείς να εργοδοτηθούν μέχρι στιγμής, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποδείξουν ότι η αποτελεσματικότητα τους δεν κρίνεται ή καθορίζεται από την πάθηση τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Α) Το Σχέδιο καλύπτει ΜΟΝΟ άνεργα άτομα με Χρόνιες Παθήσεις που ενδιαφέρονται για πλήρη ή και μερική απασχόληση.

Β) Η διάρκεια του σχεδίου είναι 24 μήνες

Γ) Το σχέδιο αφορά άτομα τα οποία είναι μέλη συνδέσμου ο οποίος είναι εγγεγραμμένο μέλος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. (κάντε κλικ για να δείτε τους συνδέσμους μέλη της ΟΣΑΚ εδώ: www.cypatient.org

Γι' αυτό ζητείται:

(α)Βεβαίωση από το σύνδεσμο στον οποίο είναι μέλη

(β) Ιατρική βεβαίωση από γιατρό που να καταγράφει την ασθένεια του αιτητή

Δ) Αφού εγγραφείτε ως άνεργος, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συγκεκριμένα επαγγέλματα και θέσεις που σας ενδιαφέρουν, προκειμένου να εργοδοτηθείτε με το πρόγραμμα αυτό, με μια απλή επίσκεψη στα επαρχιακά γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Το Υπουργείο έχει ειδοποιήσει τα στελέχη των Επαρχιακών του Γραφείων να παρακολουθούν τη ζήτηση από Εργοδότες σε σχέση με τη διαθεσιμότητα Ασθενών και να ειδοποιούν ανάλογα Εργοδότες και Ασθενείς για να συζητούν μεταξύ τους τη δυνατότητα συνεργασίας. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η διαδικασία απλοποιείται πολύ και κινείται άμεσα, αν ο ενδιαφερόμενος Ασθενής εντοπίσει από μόνος του κάποιον Εργοδότη και αποταθούν ταυτόχρονα στο Γραφείο Εξεύρεσης Εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνα παροχής διευκρινίσεων του Φορέα Διαχείρισης:

Άννα Γωγάκη: 22-400868

Μάριος Ευγενίου: 22-400907

Πρόδρομος Χρυσάνθου: 22-400861

Παναγιώτα Ζάκου: 22-400966

Μαρία Κυριάκου: 22-400828

Μαρία Παύλου: 22-400876

Στέφανη Χριστοφόρου:22-400805

Άννα Μαρία Αγγελή: 22-400881

Διαβάστε τον οδηγό του σχεδίου:

https://www.mlsi.gov.cy/