Eκδηλώσεις Μαΐου του Συνδέσμου – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι εκδηλώσεις Μαΐου του Συνδέσμου μας με αφορμή την 19η  Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου, που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ασθενών και κοινωνίας, σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Στις 19 Μαΐου, ομάδα πέραν των τριάντα ποδηλατιστών  του ομίλου Ποδηλάτες Λευκωσίας, του Σωματείου ΑΠΟΕΛ και άλλοι εθελοντές, κάλυψαν την απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μέχρι το Δημαρχείο Λευκωσίας όπου μετά από μικρή τελετή φωταγωγήθηκε το κτίριο σε μωβ χρώμα.  Την ίδια μέρα φωταγωγήθηκαν σε μωβ σημαντικά κτίρια σε 38 χώρες σε 5 ηπείρους.

Στις 20 Μαΐου διεξήχθη στη Λευκωσία συνέδριο για ασθενείς το οποίο παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα. Ο βουλευτής κ. Χ. Θεοπέμπτου μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την  εμπειρία του με την ασθένεια. Ευχαριστούμε θερμά τον βουλευτή που εμείς καλέσαμε απλά να χαιρετήσει το Συνέδριο και ο ίδιος αυθόρμητα μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τη δική του εμπειρία με την Ελκώδη Κολίτιδα. Η κίνηση αυτή του κ. Θεοπέμπτου είναι σημαντικότατη γιατί ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ασθενών και ειδικά των νεαρών, αφού δείχνει ότι μπορείς να πετύχεις κάθε σου όνειρο φτάνει να διαχειριστείς σωστά την πάθησή σου και να μην την αφήσεις να σε καταβάλει.

Επίσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τον Ελλαδίτη Γιατρό Δρα Ι. Τριανταφυλλίδη την παρουσίαση του  βιβλίου του   με θέμα «Εναλλακτική Θεραπεία Ελκώδους Κολίτιδας & Νόσου Crohn - ο θεραπευτικός ρόλος της ορθής διατροφής, των βοτάνων και των φυτικών σκευασμάτων», ένα συμπλήρωμα της θεραπευτικής αγωγής του ασθενή. Το πόσο επωφελής ήταν η παρουσίαση, φάνηκε από τις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Τέλος, οι ασθενείς και φίλοι είχαν την ευκαιρία με την βοήθεια της ψυχολόγου/ψυχοθεραπεύτριας κας Έλενας Αθανασίου, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν με θετική νότα τα προβλήματα στη ζωή τους, υγείας, προσωπικά, επαγγελματικά κ.α.

Συνεχίζουμε την ενημέρωση ασθενών και κοινωνίας την Παρασκευή, στις 30 Ιουνίου στη Λάρνακα στις 7:00 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, με ομιλητές τον Δρα Γ. Μάντζαρη από την Ελλάδα, τη Δρα Δ. Καλλή από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και την ψυχολόγο/ψυχοθεραπεύτρια κα Έλενα Αθανασίου.

Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο Crohns

 

 

 

Επιστημονικό Συνέδριο για ασθενείς και φίλους στη Λευκωσία

 

 

Ποδηλασία και φωταγώγηση Δημαρχείου Λευκωσίας σε μωβ χρώμα