Διάλεξη για τις Νόσους στην Παιδική ηλικία

Έγινε με επιτυχία στις 6/12/2008 η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του συνδέσμου. Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα τις ιδιαιτερότητες των Νόσων της Ελκώδους Κολίτιδας και της Νόσου του κρόουνστην παιδική ηλικία. Καλεσμένος του συνδέσμου μας ήταν ο άγγλος παιδογαστρεντερολόγος Δρ. Robert Heuschkel από το Νοσοκομείο του Cambridge.

Ο Δρ Heuschkel αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή St Marys , στο Λονδίνο το 1990 . Εκπαιδεύτηκε στην παιδιατρική γαστρεντερολογία στο Queen Elizabeth Hospital, το Νοσοκομείο Αγίου Βαρθολομαίου, και το Royal Free Hospital , Hampstead . Εκπαιδεύτηκε σε συνδυασμένο Πρόγραμμα Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας , Ηπατολογίας και Διατροφής στο Boston Childrens , Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ . Διορίστηκε σύμβουλος παιδιατρικής γαστρεντερολογίας στο Royal Free Hospital στο 2000 .

Ο Δρ Heuschkel μετακόμισε στο νοσοκομείο Addenbrookes το 2008 για να αναπτύξει μια περιφερειακή υπηρεσία γαστρεντερολογίας για τα παιδιά στην Ανατολική Αγγλία . Τώρα εργάζεται ως μέρος μιας ευρύτερης ομάδας που προσφέρει το πλήρες φάσμα των κλινικών υπηρεσιών για όλα τα παιδιά με νόσο του εντέρου . Προωθεί  επίσης, την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και κλινικών δοκιμών σε αυτή την ειδικότητα στην πανεπιστημιούπολη του Cambridge . Συνεχίζει να δημοσιεύει σε περιοδικά και προσφέρει διαλέξεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια . Είναι πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας IBD για τη βρετανική Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας , Ηπατολογίας & Διατροφής ( BSPGHAN ) , και μέλος της Επιτροπής GI της ευρωπαϊκής κοινότητας (ESPGHAN ) .

Ο Δρ Heuschkel παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες αυτών των ασθενειών σε παιδιά και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση και η έναρξη θεραπευτικής αγωγής, ιδιαίτερα σε έφηβους που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης τους.

Πιο κάτω ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο