Δράσεις Συνδέσμου για το 2013 μέχρι σήμερα

Αγαπητά μέλη,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τις δράσεις του Συνδέσμου αλλά και για άλλα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Δυστυχώς βιώνουμε μια οικονομική κρίση η οποία επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο όλων των Κυπρίων και πολύ περισσότερο των ασθενών με χρόνια νοσήματα. Πρέπει να είμαστε όσο ποτέ άλλοτε ενωμένοι για να μπορέσουμε να προασπίσουμε το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, η οποία επιτυγχάνεται μόνο με άμεση πρόσβαση σε δωρεάν ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Στέλιος Στυλιανού Επίτιμος Πρόεδρος
  • Γιάγκος Γιάγκου Πρόεδρος
  • Σόνια Νεοφύτου Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος Συμβουλίου Λεμεσού
  • Γιάννης Αντωνιάδης Αντιπρόεδρος
  • Θεοδόσης Θεοδοσίου Γραμματέας
  • Νατάσα Θεοδοσίου Βοηθός Γραμματέας και Γραμματέας Συμβουλίου Λεμεσού
  • Γιώργος Φυσέντζου Ταμίας
  • Νάσια Χαραλάμπους Βοηθός Ταμίας και Ταμίας Λεμεσού
  • Μάριλιζ Χατζηγεωργίου Οργανωτικός Γραμματέας
  • Έλενα Στυλιανού Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Παγκύπρια: 70008084 και Λεμεσό: 97 897600

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δύο σημαντικά θέματα:

Πρώτο, οι πολλές προσπάθειες του Συνδέσμου μας έχουν φέρει καρπούς αφού, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας, μας επιβεβαιώθηκε η τοποθέτηση παιδογαστρεντερολόγου στο Μακάρειο Νοσοκομείο με τη νέα χρονιά. Επίσης ενημερωθήκαμε για την εξειδίκευση Κύπριων χειρούργων από το Δρα Τέκκη ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία σε χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους των Εντέρων (ΙΦΝΕ). Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία για ασθενείς που πάσχουν από ΙΦΝΕ για προβλήματα που αφορούν αυτές τις παθήσεις, είναι δωρεάν για άτομα με ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 150 000 ευρώ (τέλη εγγραφής, αναλύσεων και φαρμάκων πληρώνονται κανονικά). Για ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικαιώματα των ασθενών, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας (cycca.org).

Δεύτερο, σε συνεργασία με την κλινική ψυχολόγο κα Άννα Φαρδή έχουμε ετοιμάσει τρία έντυπα που αφορούν τα παιδιά σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο και τα οποία θα είναι πολύ χρήσιμα στην επικοινωνία σας με τις σχολικές μονάδες και την εξατομικευμένη στήριξη του παιδιού σας. Τα έντυπα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας κάτω από τον τίτλο « Έντυπα».

Οι δράσεις του Συνδέσμου είναι πάρα πολλές και μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά, αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας (cycca.org). Επίσης θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (cycca.org@gmail.com) και να μας δώσετε τη δική σας ηλεκτρονική διεύθυνση για να σας προσφέρουμε άμεση ενημέρωση.

Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τα μέλη να μεριμνήσουν για την καταβολή της συνδρομής τους για το 2014, ύψους 10 ευρώ. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε την προσφορά μας προς τους ασθενείς με ΙΦΝΕ, πρέπει να έχουμε και τη δική σας οικονομική συμβολή αφού οι χορηγοί είναι πλέον δυσεύρετοι (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ., Τ.Θ. 27553, 2430 Λευκωσία). Μπορείτε επίσης να καταθέσετε τη συνδρομή σας στην Ελληνική Τράπεζα στο λογαριασμό με αριθμό:139 01 198343 01.

Επίσης, ο Σύνδεσμος στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης έχει ετοιμάσει πλαστικά μοβ βραχιόλια που αναγράφουν FIGHT COLITIS, FIGHT CROHNS. Το αντίτιμό τους είναι 2 ευρώ, και μπορείτε να στείλετε ταχυδρομικώς το αντίστοιχο ποσό και εμείς θα σας στείλουμε τα βραχιόλια. Επιπλέον, έχουμε ετοιμάσει ξύλινες εικόνες του Αγίου Αρτεμίου (Άγιος προστάτης των ασθενών με ΙΦΝΕ) με ενσωματωμένο ημερολόγιο για το 2014. Το αντίτιμο για την εικόνα είναι 10 ευρώ και για να την προμηθευτείτε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Δράσεις του Συνδέσμου για την περίοδο από ΜΑΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

2 Ιούλιου 2013: Ημέρα ενημέρωσης του κοινού στη Λεμεσό.Το Επαρχιακό Συμβούλιο Λεμεσού και μέλη του συνδέσμου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και μπαλόνια του συνδέσμου στο κοινό, στην περιοχή Εναέριου της Λεμεσού.

18-21 Ιούλιου 2013: Συμμετοχή 2 μελών του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για Νέους στη Στουτγάρδη.

17 Ιουλίου 2013: Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμήν του Δρος Babu Vadamalayan παιδογαστρεντερολόγου στο Kings College Hospital του Λονδίνου με το οποίο το Υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας. μαζί με τον Σύνδεσμο Κοιλιοκάκης Κύπρου και τον Σύνδεσμο Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις.

8 Ιούλιου 2013: Ο Πρόεδρος κ. Γιάγκος Γιάγκου, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Ταμίας κ. Γιώργος Φυσέντζου και η Βοηθός Γραμματέας κα. Νατάσα Θεοδοσίου συναντήθηκαν με τη Βουλευτή κα. Στέλλα Κυριακίδου στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, για συζήτηση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος.

12 Οκτωβρίου 2013: Συμμετοχή του Πρόεδρου στη 3η Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτώνστην Κυπριακή Βουλή.

Οκτώβριος 2013: Συμμετοχή του Προέδρου στη συνεδρία του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου στο Ευρωκοινοβούλιο.

13 Οκτωβρίου 2013: Διοργανώθηκε από το Επαρχιακό Συμβούλιο Λεμεσού και σε συνεργασία με το SPACE BOWLING Λεμεσού, το Πρώτο BOWLING GAME MEETING 2013.

19-20 Οκτωβρίου 2013: Συμμετοχή του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού στο πανηγύρι του Αγ. Αρτεμίου στη Λεμεσό, που είναι ο Προστάτης Άγιος νοσημάτων εντέρων και κοιλίας.

22 Οκτωβρίου 2013: Συνάντηση του Πρόεδρου κ. Γιάγκου Γιάγκου, του Αναπληρωτή Προέδρου κας Σόνιας Νεοφύτου Μηνά, της Βοηθού Γραμματέας κας Νατάσας Θεοδοσίου και της Βοηθού Ταμίας κας Αθανασίας Χαραλάμπους με τον Υπουργό Υγείας Δρ. Πέτρο Πετρίδη και άλλους τέσσερις Λειτουργούς του Υπ. Υγείας, στη Λευκωσία.

03 Νοεμβρίου 2013: Διοργανώθηκε Θεατρική Παράσταση «Τρείς ευχές και δύο τρομάρες» από το Επαρχιακό Συμβούλιο Λεμεσού, για Ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn.

27 Νοεμβρίου 2013: Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα, ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου και ο Σύνδεσμος Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις δεξιώθηκαν τον Δρα BabuVadamalayan. Στο γεύμα παρευρέθηκε ο έντιμος υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης καθώς επίσης ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου κος Πέτρος Μάτσας αλλά και οι διευθυντές του παιδοχειρουργικού και αναισθησιολογικού τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου.

30 Νοεμβρίου 2013: Συμμετοχή του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού στο Πανηγύρι του Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη στη Λεμεσό.

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013: Προετοιμασία Χριστουγεννιάτικων καρτών 2014 από το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου.

3 Δεκεμβρίου 2013: Συμμετοχή του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού στο Πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι στη Λεμεσό.

5 Δεκεμβρίου 2013: Συμμετοχή στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

16 Φεβρουάριου 2014 O Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και την Νόσο του Κρόουνς διοργάνωσε εκδήλωση με τη παρουσίαση ενδιαφερόντων θεμάτων από τις κ.Ξένια Αβερκίου Κλινική Διαιτολόγο και κ.Μιράντα Σιδερά Κοινωνική Επιστήμονα -Σύμβουλο Σχέσεων

 

Αφήστε ένα Σχόλιο