Πεπραγμένα Συνδέσμου για το 2011- 2013

Η κατάρτιση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

 •  Επίτιμος πρόεδρος: Στέλιος Στυλιανού
 • Πρόεδρος: Γιάγκος Γιάγκου
 • Αναπληρωτής Πρόεδρος:Σόνια Νεοφύτου
 • Αντιπρόεδρος: Γιάννης Αντωνιάδης
 • Γραμματέας: Θεοδόσης Θεοδοσίου
 • Βοηθός Γραμματέας: Νατάσα Θεοδοσίου
 • Ταμίας: Γιώργος Φυσέντζου
 • Οργανωτικός Γραμματέας: Πόπη Νάσου
 • Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας:Μαρία Ιακώβου
 • Βοηθός Ταμίας: Νάσια Χαραλάμπους
 • Μέλη: Κωνσταντίνος Γιάγκου, Ελένη Κέλπη, Μαίρη Παπαϊωάννου, Αντρέας Κέλπης

Δράσεις του Συνδέσμου :

5 Φεβρουαρίου 2012:Συνδιοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Γαστρεντερολογικά και Ηπατολογικά Προβλήματα στα παιδιά» με ομιλητές Άγγλους γιατρούς. Συνδιοργανωτές μαζί με το Σύνδεσμο μας ήταν το Μακάρειο Νοσοκομείο, ο σύνδεσμος Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις και ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση για την Ημερίδα προήλθε από το Σύνδεσμό μας που ανέλαβε και την ευθύνη του συντονισμού. Επίσης, η ημερίδα αυτή είχε ως κατακλείδα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με το Kings College Hospital για γαστρεντερολογικά ζητήματα που αφορούν παιδιά, καθώς και συμφωνία που προβλέπει και εξειδίκευση Κύπριου παιδίατρου για τρία χρόνια στο εν λόγω νοσοκομείο.

26 Απριλίου 2012:Συνάντηση μελών του Συμβουλίου του Συνδέσμου με τον ανώτερο ιατρικό λειτουργό του Υπουργείου Υγείας για συζήτηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας.

19 – 21 Απριλίου 2012: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκπροσώπησε το Σύνδεσμό μας στο Συνέδριο του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου στην Πορτογαλία.

18 – 20 Μαΐου 2012: Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για τις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου διοργανώθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα σε Λεμεσό και Λευκωσία διεξήχθησαν συνέδρια σε συνεργασία με τη Γαστρεντερολογική Εταιρεία Κύπρου. Επίσης τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό εγκαταστάθηκαν σε κεντρικά σημεία περίπτερα όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.

15- 17 Ιουνίου 2012: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου που διεξήχθη στη Λεμεσό. Μέλη του τοπικού συμβουλίου ενημέρωναν του συμμετέχοντες στο φεστιβάλ για τις ΙΦΝΕ και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό.

1 Αυγούστου 2012: Συνάντηση με το γαστρεντερολόγο του Δημόσιου Νοσοκομείου της Λεμεσού για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη.

25 Σεπτεμβρίου 2012: Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας Δρα Σταύρο Μαλά και του ζητήσαμε να δώσει λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ. Άμεσα έδωσε εντολή να προχωρήσει το θέμα της εξειδίκευσης παιδίατρου στο Kings College Hospital σε γαστρεντερολογικά θέματα και επίσης να εξειδικευθούν σε κάθε νοσοκομείο νοσηλευτές για τις παθήσεις αυτές. Επίσης, του θέσαμε την ανάγκη για δεύτερο γαστρεντερολόγο στη Λεμεσό και συζητήσαμε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις του αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον από ιδιώτη γιατρό να εργαστεί στο Δημόσιο νοσοκομείο.

29 Σεπτεμβρίου 2012: Μέλη του τοπικού συμβουλίου της Λεμεσού μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στο Mall of Limassol.

18 Οκτωβρίου 2012: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκπροσώπησε το Σύνδεσμό μας σε Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στις Βρυξέλλες με θέμα την έρευνα στις ΙΦΝΕ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τυπώθηκαν νέα ενημερωτικά έντυπα και επίσης αγοράστηκαν μεγάλα και μικρά σταντ για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία και ιατρεία. Επίσης ζητήσαμε από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας Ελλάδας να μας αποστείλει μικρό βιβλιαράκι με θέμα «Κατανόηση των ΙΦΝΕ». Το βιβλιαράκι θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς στα μέλη μαζί με την απόδειξη πληρωμής της συνδρομής του 2013.

13 Ιανουαρίου 2013:Θεατρική παράσταση για ενίσχυση του ταμείου του Συνδέσμου «Το φάντασμα και η φαντασμένη».

Μάρτιος 2013: Συμμετοχή του πρόεδρουκ. Γιάγκου Γιάγκου και της Οργανωτικής Γραμματέας κα Πόπης Νάσου σε Συνέδριο του Πανευρωπαϊκού στη Σλοβενία.

17-19 Μαΐου 2013: Τριήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου που είναι η 19 Μαΐου. Το τριήμερο τέθηκε κάτω από την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Πέτρου Πετρίδη που χαιρέτισε το Συνέδριο μας στη Λευκωσία αλλά και της Γαστρεντερολογικής Εταιρείας. Συγκεκριμένα την Παρασκευή διεξήχθη το Συνέδριο στη Λεμεσό, το Σάββατο στη Λευκωσία και την Κυριακή μεταβήκαμε στο Mall of Cyprus για τρίωρη εκστρατεία διαφώτισης. Ομιλητές στα Συνέδριά μας ήταν μέλη της Γαστρεντερολογικής Εταιρείας και Νοσηλευτική Λειτουργός με εξειδίκευση στις χρόνιες παθήσεις του εντέρου. Στις 18 Μαΐου διεξήχθη και η εκλογική μας Συνέλευση.