Κύπρος και Ελλάδα Κάνουμε Μαζί το Αόρατο Ορατό

2021_Cycca_Logo
202104_logo
HELLESCC

Αγαπητά μέλη,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για μια από τις δράσεις μας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 19 Μαΐου κάθε χρόνο.

Φέτος οι Σύνδεσμοι μας από Κύπρο και Ελλάδα ενώνουν τις φωνές τους με μία σειρά από κοινές δράσεις. Διαχρονικός στόχος τόσο των Συνδέσμων μας όσο και των Συνδέσμων στην Ευρώπη αλλά και σε όλο το κόσμο είναι να κάνουμε το ΑΟΡΑΤΟ ΟΡΑΤΟ προσπαθώντας να γίνουν γνωστές οι παθήσεις στο κοινό και ευρύτερα στην κοινωνία, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους γύρω μας για τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα.

Bλέπουμε συχνά ότι τα άτομα με ΙΦΝΕ δεν λένε πραγματικά την ιστορία τους. Μπορεί να ζουν με τον πόνο και πιστεύουν ότι είναι απλά μέρος της ασθένειας. Μπορεί να αισθάνονται άσχημα για την αυτο-εικόνα τους, αλλά δεν μιλούν γι’ αυτό. Μπορεί να έχουν καλές ιατρικές εξετάσεις που σχετίζονται με την ασθένειά τους, αλλά η ποιότητα ζωής τους είναι κακή. Έτσι θέλοντας να ακουστούμε περισσότερο και να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα αποφασίσαμε φέτος και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή καμπάνια κάτω από τα hashtags:

#breakthesilence και

#worldibdday2021

να δημιουργήσουμε μερικά κολλάζ από τα δικά σας μηνύματα, τα οποία θα κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και της κοινωνίας για τις παθήσεις αυτές κάνοντας έτσι το ΑΟΡΑΤΟ ΟΡΑΤΟ. 
 
Πώς μπορώ να συμμετέχω;
 
1.    Γράψτε σε ένα χαρτί αυτό που δεν βλέπει ο κόσμος γύρω μας και θα θέλατε να του το πείτε, μπορείτε να κάνετε μια ζωγραφιά ή ένα σκίτσο π.χ.

α. Πώς σας επηρεάζει ψυχικά η ασθένεια εσάς;
β. Ποιες είναι οι «μάσκες» που φοράτε καθημερινά;
γ. Τι είναι αυτό που κρύβετε από τους γύρω σας αλλά θα θέλατε να το   ξέρουν;
δ. Πώς νιώθετε πραγματικά;

 
2.    Βγάλτε μία φωτογραφία του μηνύματος ή του σκίτσου.
 
3.    Στείλτε την φωτογραφία σας στο worldibdday2021@gmail.com μέχρι τις 14 Μαΐου 2021.


Eμείς θα μαζέψουμε τις φωτογραφίες που θα μας στείλετε, θα ανεβάζουμε τις φωτογραφίες στις σελίδες που διαθέτουν οι Σύνδεσμοί μας στο facebook και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δημιουργήσουμε κολλάζ με αυτές και στις 19 Μαΐου θα κυκλοφορήσει στο facebook και τις ιστοσελίδες των δύο Συνδέσμων (www.cycca.org και www.crohnhellas.gr) όπου θα σας καλέσουμε και εσάς να το κοινοποιήσετε στους δικούς σας λογαριασμούς για να κάνουμε μαζί το ΑΟΡΑΤΟ ΟΡΑΤΟ.

2021_Cycca_Instructions