Πεζοπορία Αλέξη Σοφοκλέους

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ) μαζί με τον εθελοντή πεζοπόρο Αλέξη Σοφοκλέους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Βήμα – Βήμα την Κύπρο την οποία εκπροσωπεί ο κ. Σοφοκλέους, πραγματοποίησε πεζοπορία στις 4 Απριλίου 2021 ημέρα Κυριακή στη Λεμεσό, με στόχο την ενίσχυση του Συνδέσμου και την προώθηση του μηνύματος « Ας κάνουμε μαζί το Αόρατο Ορατό». Η αφετηρία της πεζοπορίας έγινε από τον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας (Εκκλησάκι Αγίας Βαρβάρας) στις 9.00 π.μ. και ο τερματισμός έγινε στις 12.30 π.μ. στην αποβάθρα του Παλαιού Λιμανιού της Λεμεσού. Η απόσταση της πεζοπορίας ήταν 12 km.

Φέτος ο Σύνδεσμος κλείνει τα 20 χρόνια ζωής και δράσης. Το μήνυμα του Συνδέσμου μας είναι να σπάσουμε τη σιωπή μας, να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να μιλήσουν γι’ αυτά που βιώνουν, αυτά που νιώθουν και να δώσουμε περισσότερη ενημέρωση για τις παθήσεις που εκπροσωπούμε, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί και να καταλάβει το κοινό και η κοινωνία για τις παθήσεις αυτές. Διεκδικούμε τα δικαιώματα των ασθενών μας και το βασικότερο την καλύτερη ποιότητα ζωής που αξίζουν όλοι.

Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, κ. Κυριάκος Ξυδιάς. Επίσης στην εκκίνηση παρευρέθηκαν αρκετοί φίλοι του Συνδέσμου που έδωσαν με την παρουσία τους τη στήριξη τους στον Σύνδεσμο που τόσο πολύ χρειαζόμαστε μιας και όσοι ασχολούμαστε με τον Σύνδεσμο είμαστε εθελοντές.

Η ώρα 12.30 μ.μ. ο πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους μαζί με αρκετούς φίλους που θέλησαν να περπατήσουν μαζί του, συμπεριλαμβανομένων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, όπως επίσης και μερικοί ασθενείς, τερμάτισαν στην Αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό. Μαζί μας περπάτησε και ένα μέρος της διαδρομής ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη.  Τη λήξη έδωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης. Παρών στην πεζοπορία ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, κ. Μάριος Κουλούμας τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία του, υποψήφιοι βουλευτές, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Αστραπή General Cleaners Ltd, ο οποίος περπάτησε όλη τη διαδρομή μαζί μας, δημοσιογράφοι όσο και απλός κόσμος που θέλησε να στηρίξει αυτή μας την προσπάθεια είτε περπατώντας μαζί μας σε όλη τη διαδρομή, είτε με την εισφορά τους και την παρουσία τους στην αφετηρία και στη λήξη της πεζοπορίας.

Η πορεία τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού κυρίου Γιάννη Γιαννάκη.

Τον τελευταίο χρόνο τόσον ο μη κερδοσκοπικός Σύνδεσμος μας όσον και οι ασθενείς μας αναπόφευκτα αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Παρά τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ο Σύνδεσμος μας συνεχίζει με όλες του τις δυνάμεις το έργο και την προσφορά του προς τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε όλους τους επισήμους και όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας, καθώς και τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που μας φιλοξένησαν, όσο και τις έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες/περιοδικά που αρθρογράφησαν για εμάς. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύνδεσμο Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας» που με εκπροσώπους του, στήριξαν την προσπάθεια μας και περπάτησαν μαζί μας. Ενωμένοι Μπορούμε!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να εκφράσουμε στον Διαχρονικό Χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Hellenic Mining Public Company Ltd, στα Τσιμεντοποιία Βασιλικού, στις Υπεραγορές Σκλαβενίτη, στην Astrapi General Cleaners Ltd, στην Costas Papaellinas Organization για τη στήριξη τους, καθώς και την Pixel PhotoVisual Studio για τις υπέροχες φωτογραφίες τους.