Πρόσκληση στην Τελετή έναρξης Προγράμματος «Εκπαίδευση Νοσηλευτών του Δημοσίου στις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου»

Ο Τομέας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) διοργανώνουν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νοσηλευτών του Δημοσίου στις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου. Την εκπαίδευση στηρίζουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών με Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου (EFCCA), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Γιατρών για τις πιο πάνω παθήσεις (ECCO) και η Γαστρεντερολογική Εταιρεία Κύπρου (ΓΕΚ).

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με αφορμή τη μόνιμη επιθυμία και απαίτηση του Συνδέσμου μας για ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους ασθενείς με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ), μέχρι να λειτουργήσει το ΓΕΣΥ. Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε μεταξύ άλλων και την εξειδίκευση νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο εργάζεται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Οι νοσηλευτικές υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν θετικά και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφιλοκερδώς ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, το οποίο θα διεξάγεται για μια ολόκληρη μέρα κάθε εβδομάδα και θα διαρκέσει 6 εβδομάδες. Η EFCCA, ο ECCO και η ΓΕΚ στηρίζουν την όλη προσπάθεια επιστημονικά με την κάθοδο εκπαιδευτών γιατρών και νοσηλευτών και την ετοιμασία των θεμάτων του προγράμματος.

Προσκαλούμε όλους στην επίσημη τελετή έναρξης του προγράμματος την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2016 και ώρα 8:30 π.μ. στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Την τελετή θα χαιρετίσει ο έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης.

pic1

pic2

Αφήστε ένα Σχόλιο