Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ. 2016 σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn, διοργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, διοργανώθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου στη Λεμεσό. Για πρώτη φορά η εκδήλωση περιλάμβανε εργαστήρια με περιορισμένο αριθμό ατόμων για πιο ενεργή συμμετοχή των ασθενών. Το πρώτο εργαστήριο είχε θέμα ασθενείς που υποβλήθηκαν ή προγραμματίζουν να υποβληθούν σε εγχείρηση και το δεύτερο εργαστήριο αφορούσε την ψυχολογική στήριξη γονέων με παιδιά που πάσχουν από ΙΦΝΕ.

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν με τη μορφή Συνεδρίου και έλαβε χώραν στη Λευκωσία το Σάββατο 14 Μαΐου 2016. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Δρ. Μιχάλης Ταλιαδώρος (Γενικός Χειρούργος) ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της εγχείρησης και της διαχείρισης της μεταβατικής περιόδου. Ακολούθησε η κ. Αναστασία Νικολάου (Ειδικευμένη Νοσηλεύτρια) η οποία μίλησε για την νοσηλευτική φροντίδα μετά από κολοστομία. Τέλος, ασθενής με τη νόσο του Crohn μίλησε για τις εμπειρίες του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γενικά οι χρόνιοι ασθενείς στην Κύπρο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις ασθενών προς τους ομιλητές και εκτενή συζήτηση.

Πιο κάτω ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις. Επίσης, επισυνάπτουμε τις παρουσιάσεις των ομιλητών μας που είχαν την καλωσύνη να μας επιτρέψουν να τις δημοσιεύσουμε.

Παρουσίαση Δρ. Μιχάλη Ταλιαδώρου κλικ εδώ

Παρουσίαση κ. Αναστασίας Νικολάου κλικ εδώ

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο