19η Μαΐου – Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην Eλκώδη Kολίτιδα και τη νόσο του Crohn

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19 Η ΜΑΪΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ
ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ CROHN

Φωταγωγούμε τα Δημαρχεία Λευκωσίας, Στροβόλου και Λεμεσού σε μωβ χρώμα
Δρομείς του Σωματείου ‘Περικλής Δημητρίου’ τρέχουν για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Φέτος η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και της πολιτείας, φωτίζοντας δημόσια κτίρια με μωβ χρώμα που συμβολίζει τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα, κάνοντας έτσι το αόρατο ΟΡΑΤΟ διεκδικώντας ταυτόχρονα την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους!

Συμμετέχουν και στηρίζουν τις προσπάθειες μας οι δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου, το Δημαρχείο Λευκωσίας, το Δημαρχείο Λεμεσού και το Δημαρχείο Στροβόλου, τα οποία θα φωτιστούν μωβ στις 19 Μαΐου, όπως επίσης και οι διάσημοι καταρράκτες του Νιαγάρα, η Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη, ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, το Παλάτι του Κοινοβουλίου στη Ρουμανία, το περίφημο CN Tower του Τορόντο και πολλά άλλα. Το μήνυμά μας είναι κοινό και παγκόσμιο: διεκδικούμε όσα μας αξίζουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και τερματισμό του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα φωταγώγησης έχει ως εξής: Στη Λευκωσία στις 19:45 θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο Στροβόλου και δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» θα τρέξουν μεταφέροντας την μωβ φλόγα μέχρι το Δημαρχείο Λευκωσίας όπου εκεί θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο Λευκωσίας γύρω στις 20:10, μετά από σύντομη τελετή. Στη Λεμεσό θα ανάψουν οι προβολείς στις 19:45.

Οι δρομείς συμβολίζουν το δύσκολο δρόμο που πρέπει να «τρέξουν» οι ασθενείς για να μπορέσουν τελικά να δώσουν φως στα όνειρα τους απαιτώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία το δικαίωμα στην ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι απαραίτητη για καλύτερη Σας καλούμε όλους να είσαστε μαζί μας στις εκδηλώσεις αυτές ενισχύοντας των αγώνα των ασθενών με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn.

Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn

Αφήστε ένα Σχόλιο