Σχέδιο επιχορήγησης Εργοδοτών για εργοδότηση ασθενών με χρόνιες παθήσεις

Σχέδιο επιχορήγησης Εργοδοτών που θα εργοδοτούν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από πρόταση του ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.

Ο Παγκύπριος Σύνδέσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο Crohn’s, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του αλλά και γενικά όλοι οι χρόνιοι ασθενείς για την εξεύρεση και διατήρηση εργασίας, αποτάθηκε στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο της Υπουργού στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, του Διευθυντή του Τμήματος Εργασίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε το αίτημα του Συνδέσμου για ενίσχυση των εργοδοτών που θα εργοδοτούν ασθενείς με Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου και κατ’ επέκταση και όλους τους χρόνιους ασθενείς, με την εμπλοκή και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων.

Η Υπουργός αγκάλιασε με θέρμη την εισήγηση του Συνδέσμου και έδωσε οδηγίες για να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός τέτοιου σχεδίου εργοδότησης, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι η πολιτεία είναι δίπλα στους χρόνιους ασθενείς και βοηθά στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού τους με την ένταξή τους στην εργασία.

Βασική ιδέα του σχεδίου ενίσχυσης εργοδοτών που θα προσλαμβάνουν χρόνιους ασθενείς είναι να δοθεί η ευκαιρία να προσληφθούν χρόνιοι ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους πάσχοντες να αποδείξουν ότι έχουν τις γνώσεις, την ικανότητα, την προσωπικότητα και τη θέληση να
εργαστούν και δεν πρέπει οι εργοδότες να φοβούνται να εργοδοτήσουν και χρόνιους ασθενείς, αφού στο τέλος της ημέρας ο καθένας μας, δυστυχώς, είναι υποψήφιος «χρόνιος ασθενής».

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αναμένεται να εγκριθεί και ανακοινωθεί και επίσημα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

20160218

Αφήστε ένα Σχόλιο