Δράστηριότητες Συνδέσμου για το 2012

H σύνθεση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου στη Λεμεσό έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως.

Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο:

Στέλιος Στυλιανού Επίτιμος Πρόεδρος

Γιάγκος Γιάγκου Πρόεδρος

Σόνια Νεοφύτου Αναπληρωτής Πρόεδρος

Γιάννης Αντωνιάδης Αντιπρόεδρος

Θεοδόσης Θεοδοσίου Γραμματέας

Γιώργος Φυσέντζου Ταμίας

Κώστας Μηνά Βοηθός Ταμίας

Πόπη Νάσου Οργανωτικός Γραμματέας

Μαρία Ιακώβου Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Γιάγκου Μέλος

 

Τοπικό Συμβούλιο Λεμεσού:

 

Σόνια Νεοφύτου Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γιάγκου Αντιπρόεδρος

Νατάσα Θεοδοσίου Γραμματέας

Κώστας Μηνά Ταμίας

Ευρυδίκη Ιεροκηπίδου& Μέλη

Αθανασία Χαραλάμπους

 

Να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:

 

Παγκύπρια: 70008084

Λεμεσό: 97897600

 

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τις δράσεις του Συνδέσμου μας για το 2012.

 

5 Φλεβάρη: Συνδιοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Γαστρεντερολογικά και Ηπατολογικά Προβλήματα στα παιδιά» με ομιλητές Άγγλους γιατρούς. Συνδιοργανωτές μαζί με το Σύνδεσμο μας ήταν το Μακάρειο Νοσοκομείο, ο σύνδεσμος Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση για την Ημερίδα προήλθε από το Σύνδεσμό μας που ανέλαβε και την ευθύνη του συντονισμού. Επίσης, η ημερίδα αυτή είχε ως κατακλείδα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με το KingsCollegeHospital για γαστρεντερολογικά ζητήματα που αφορούν παιδιά, καθώς και συμφωνία που προβλέπει και εξειδίκευση Κύπριου παιδίατρου για τρία χρόνια στο εν λόγω νοσοκομείο.

 

26 Απριλίου: Συνάντηση μελών του Συμβουλίου του Συνδέσμου με τον ανώτερο ιατρικό λειτουργό του Υπουργείου Υγείας για συζήτηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας.

 

19 – 21 Απριλίου: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκπροσώπησε το Σύνδεσμό μας στο Συνέδριο του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου στην Πορτογαλία.

 

18 – 20 Μαΐου: Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για τις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου διοργανώθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα σε Λεμεσό και Λευκωσία διεξήχθησαν συνέδρια σε συνεργασία με τη Γαστρεντερολογική Εταιρεία Κύπρου. Επίσης τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό εγκαταστάθηκαν σε κεντρικά σημεία περίπτερα όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.

 

15- 17 Ιουνίου: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου που διεξήχθηκε στη Λεμεσό. Μέλη του τοπικού συμβουλίου ενημέρωναν του συμμετέχοντες στο φεστιβάλ για τις ΙΦΝΕ και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό.

 

1 Αυγούστου: Συνάντηση με το γαστρεντερολόγο του Δημόσιου Νοσοκομείου της Λεμεσού για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη.

 

25 Σεπτεμβρίου: Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας Δρα Σταύρο Μαλά και του ζητήσαμε να δώσει λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ. Άμεσα έδωσε εντολή να προχωρήσει το θέμα της εξειδίκευσης παιδίατρου στο KingsCollegeHospital σε γαστρεντερολογικά θέματα και επίσης να εξειδικευθούν σε κάθε νοσοκομείο νοσηλευτές για τις παθήσεις αυτές. Επίσης, του θέσαμε την ανάγκη για δεύτερο γαστρεντερολόγο στη Λεμεσό και συζητήσαμε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις του αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον από ιδιώτη γιατρό να εργαστεί στο Δημόσιο νοσοκομείο.

 

29 Σεπτεμβρίου: Μέλη του τοπικού συμβουλίου της Λεμεσού μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στο MallofLimassol.

 

18 Οκτωβρίου: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκπροσώπησε το Σύνδεσμό μας σε Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στις Βρυξέλλες με θέμα την έρευνα στις ΙΦΝΕ.

 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τυπώθηκαν νέα ενημερωτικά έντυπα και επίσης αγοράστηκαν μεγάλα και μικρά σταντ για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία και ιατρεία. Επίσης ζητήσαμε από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας Ελλάδας να μας αποστείλει μικρό βιβλιαράκι με θέμα «Κατανόηση των ΙΦΝΕ». Το βιβλιαράκι θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς στα μέλη μαζί με την απόδειξη πληρωμής της συνδρομής του 2013.

Αφήστε ένα Σχόλιο